020 - 460 9 150   Bel tijdens kantooruren of boek hier eenvoudig uw hotelhuisje online

Over Restinn - Logeren bij de boer

Het ontstaan van Restinn

Bedenker en initiatiefnemer Herman Schepers memoreert: "In mijn werkveld destijds zag ik in verschillende recente onderzoeken naar het (wandel-) toerisme in Nederland een aantal ontwikkelingen steeds terug. Zo is de behoefte aan comfort en luxe groter dan ooit en maakt de camping steeds vaker plaats voor een huisje of hotel.

Ook viert een toenemende groep mensen vakantie dichtbij huis en recreëert men graag in een 'authentieke' omgeving. Logeren bij de boer maar wel met de nodige comfort. Senioren zijn koploper in het bezoeken van locale attracties, het ondernemen van culturele excursies en houden als doelgroep het meest van wandelen en/of fietsen.

Vanuit die wetenschap heb ik een idee vormgegeven waarin comfort, natuur en cultuur gecombineerd konden worden. De wens (en soms ook noodzaak) van agrarische ondernemers om alternatieve bronnen van inkomsten te ontwikkelen, sloot naadloos aan bij mijn plan."

Stand van zaken

Schepers' plan heeft geresulteerd in de ontwikkeling van Restinn, een concept dat aan al deze wensen tegemoet komt. Zo krijgt iedereen, wandelaar, fietser en natuurgenieter, de gelegenheid om Nederland eens op een geheel andere wijze te ontdekken. Gasten verblijven er in een driesterrenhotelhuisje - een exclusief ontwerp van architect Henri Leloup - op het boerenerf, waar rust kan worden gevonden zonder aan comfort in te boeten. De geboden aanvullende diensten, recreatief en facilitair, maken het concept compleet. Een bijzondere overnachting dus! 

Exploitant Jeannette Nieuweboer is enthousiast over de Restinn-ervaring die zij haar gasten sinds 2008 biedt: "Ik vind het leuk om mensen te ontvangen. Met Restinn ben ik nu niet alleen boerin maar ook serveerster, gastvrouw en geef de mensen een bijzondere beleving van logeren bij de boer. Mensen die voor een kort verblijf hier zijn en dan weer verder trekken, dat is afwisselend en ook goed te behappen".

Blik op de toekomst

Restinn is in 2006 gestart en heeft op dat moment heel bewust gekozen voor locaties aan de Westfriese Omringdijk: met een lengte van 126 kilometer kunnen wandelaars, fietsers en andere recreanten op deze route genieten van veel natuurschoon in de buurt en onderweg. De 5 Restinn locaties, alle gesitueerd aan of vlakbij de Omringdijk, leveren een belangrijke meerwaarde aan het aanbod voor de bezoekers van deze route."

Sinds 2016 is Restinn ook te vinden in Brabant en zijn wij continu op zoek naar geschikte locaties in heel Nederland en ook in Belgie en Duitsland. Een landelijk gelegen locatie met vrij uitzicht , mooie natuur en nabij toeristische trekpleisters is zeer geschikt voor Restinn.

Interesse in het exploiteren van Restinn?

Restinn is altijd op zoek naar nog meer gemeentes en ondernemers die interesse hebben in het exploiteren van Restinn vestigingen. Het exploiteren van Restinns staat open voor iedereen die over een geschikte locatie beschikt en affiniteit heeft met het ontvangen van gasten en logeren bij de boer op een andere manier wil invullen. Wilt u nader informatie ontvangen of een afspraak maken vul dan het contactformulier hier in.

Onze ontwikkelingsmanager beantwoordt graag al u vragen.
 

logo recron Nederland Fietsland Westerwolde Groningen       Restinn is Kanjer van de Westfriese Omringdijk
  Nieuwsbrief

Wilt u helemaal op de hoogte blijven? De Restinn nieuwsbrief staat vol met leuke tips, voordelige arrangementen en nog veel meer. Lees hier al onze nieuwsbrieven.